Met je kantoorpand naar label A

Vanaf 1 januari 2023 moeten kantoorpanden energielabel C of hoger hebben in Nederland. Dus ook in Haarlemmermeer. Maar is energielabel C het eindstation of zijn de EU-doelstellingen duidelijk gericht op een hoger energielabel?

Naar label C met je kantoorpand

Naar label C met je kantoorpand is relatief makkelijk te realiseren. Vaak zonder hoge kosten. Ongeveer 95% van de kantoorpanden in Haarlemmermeer die moeten voldoen aan deze eisen, voldoen al.

Heb je nog geen label C? Vraag dan een gratis energiescan aan bij onze partner Klimaatroute. Dan krijg je een precies overzicht van wat er voor jouw kantoorpand nodig en mogelijk is.

De omgevingsdienst kan handhaven en boetes uitdelen aan bedrijven die niet voldoen aan energielabel C.

Naar label A met je kantoorpand

Het is waarschijnlijk dat de EU naar energielabel A gaat toewerken als norm. Het verkrijgen van energielabel A is een stuk lastiger dan het verkrijgen van energielabel C. Er zijn vaak grotere investeringen nodig. Dit zijn investeringen die het kantoorpand energiezuiniger maken, zorgen voor duurzame verwarming en de opwek van hernieuwbare energie.

Deze investeringen realiseren een aanzienlijke besparing op de energierekening. Daarnaast verhoogt verduurzaming de waarde van het kantoorpand. Wil je wel verduurzamen maar heb je onvoldoende financiële ruimte? Bekijk dan of een bank in de regio financieringsmogelijkheden biedt voor het verduurzamen van je kantoorpand.

Direct meerdere maatregelen treffen

Als je jouw kantoorpand extra gaat isoleren en/of je gaat zonnepanelen plaatsen, dan is het vaak verstandig om te bekijken of het logisch is direct meer maatregelen toe te passen. Soms is het goedkoper om in één keer meerdere maatregelen te treffen, dan iedere keer weer een nieuwe verbouwing te bekostigen.

Bij het plaatsen van zonnepanelen zou je kunnen kijken naar een verbetering van de dakisolatie. Is het kantoor in de vakantie bijvoorbeeld zo goed als leeg? Dan kan het interessant zijn om vloerverwarming aan te leggen.

Ben je de muren aan het na-isoleren van binnen of van buiten? Probeer dan direct naar een hogere isolatiewaarde te gaan en daarmee eerder of direct aan energielabel A te voldoen. Dit zal waarschijnlijk de EU-norm worden in 2030.

Pak je het direct goed aan? Dan voorkom je meerdere verbouwingen in de toekomst die de productiviteit van het bedrijf in de weg kunnen zitten.

Een kantoorpand met warmtepomp

In de toekomst zullen steeds meer kantoorpanden in Haarlemmermeer verwarmd worden met de warmtepomp. Een warmtepomp verwarmt jouw kantoorpand op een duurzame manier en draagt daarom bij aan een hoger energielabel.

Maar het belangrijkste voordeel is de zuinigheid van een warmtepomp. Een warmtepomp kan, zeker gecombineerd met vloerverwarming of convectoren, jouw kantoorpand energiezuinig verwarmen. Dit bespaart elk jaar weer veel geld.

Wil jij advies voor het verduurzamen van je kantoorpand? Neem contact met ons op!

Volgende
Volgende

Op busreis langs verduurzaamde panden in Haarlemmermeer